Motivera mera!

Att blogga nu känns både tråkigt och onödigt. Jag har under veckan tittat på ett avsnitt av Vetenskapensvärld som Katti tipsade om med utgångspunkt i kroppen och förruttnelse. Sen har jag letat fjädrar, både högt och lågt. Att hitta fjädrar som inte at så ”fina” att de kostar massor är tydligen lite svårt när det inte är påsktider.
Sen har jag gjort mer fjärilar. Försöker att motivera mig själv dagligen.

EXIT.

Gestaltning. - tema EXIT
Under första veckan labbade jag med lite olika tankar om vad EXIT kunde vara för mig. Jag funderade på saker som livet- döden, att bryta sig loss från mönster, och att sammanfatta en vecka.
Efter lite fundering valde jag helt enkelt att bara gå på det första och lyssna på Mattias ord, - bara gör ( kan ha skapat mig en egen tolkning på den)

jag landade på att börja skapa ett kranium som ”spyr” fjärilar, för att på något sätt visa på att döden föder livet, och att allt går runt. Varje slut har en ny början.

Efter första veckans handledning konstaterades att det antingen bara kan se ut som dålig smak om jag inte är tydlig med stilen. jag fick också rådet att fundera på om jag kan visa på samma sak med andra medel/ symboler då kraniet och fjärilar är glanska starka symboler.

Jag funderade vidare runt det hela men hittade ingen större lust till något annat inom den första tanken. Alternativen var nu att antingen byta ide helt och gå åt något annat håll, eller att fortsätta men att ändra om lite.
Jag valde att fortsätta.
Istället för bara fjärilar adderade jag även lite insekter. Kraniet ville jag fortfarande prova att karva ut i gips (bara för att prova) för att sedan arbeta vidare med.
Jag är inte klar med hur jag vill att slutresultatet ska se ut men jag vet att jag vill ta ett avstamp i kitschen.
För tillfället så sitter jag och gör insekter, och karvar i gips. Än så länge ser det ut som ett gorillahuvud men vi får se om det blir bättre.
De fjärilar jag har gjort än så länge är gjorda av fjädrar eller plåt. Medans insekterna är i lera och ska få metallben.

Har även prövat lite alternativa material utan speciellt trevliga resultat.